MARÍA MAZZARELLO

Maria Mazzarello-Proposta educativa

María Mazzarello va néixer el 9 de maig de 1837 en Mornese (nord d’Itàlia). Era una noia alegre, senzilla, amable i forta alhora, entusiasta i molt treballadora. A més d’ajudar a la seva mare en les tasques de casa i a cuidar dels seus germans (era la major de 9), treballava amb el seu pare en la vinya i tenia temps per a ajudar a altres famílies del poble, ser catequista de la seva parròquia i fer grups festius amb les nenes i joves del seu poble. Va créixer en la fe acompanyada pels seus pares i per Do Pestarino, sacerdot del seu poble. 

Amb 15 anys es va inscriure en l’Associació de les Filles de Mª Inmaculada. La greu malaltia del tifus contreta als 23 anys va tenir en ella una forta ressonància espiritual: l’experiència de la fragilitat física, que d’una banda la va portar a un abandó més profund en Déu, i per una altra la va impulsar a obrir un taller de costura, amb la seva amiga Petronila, per a ensenyar a les noies el sentit del treball, l’oració i l’amor a Déu. Encara convalescent de la malaltia, va tenir la visió d’un col·legi amb nombroses nenes i joves i va sentir una veu que li deia: “A tu te les confio”. Va ser la Mare de Déu que li encomanava la missió. 

 Contemporània a Don Bosco, el seu ideal era donar possibilitats a les noies perquè poguessin ser protagonistes del seu creixement, en temps en què la societat no facilitava a les joves l’accés a l’educació. Per això, el 5 d’agost de 1872, juntament amb Don Bosco, va iniciar l’Institut de les Filles de María Auxiliadora- Salesianas. 

 Va morir en Nizza Monferrato el 14 de maig de 1881. Va ser canonitzada el 24 de juny de 1951. 

 Les seves restes es veneren en la Basílica de Mª Auxiliadora a Torí. 

 La seva festa se celebra el 13 de maig. 

FIRMA-MARÍA-MAZZARELLO-Proposta educativa